::
Home
::
Over ons
::
Verhalen
::
Foto-album
::
Gastenboek
::
Contact
::
Forum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website is een ontwerp van Allan Samson, © sept.2017

 

Vind ons met Google Maps

 


Volg ons op Facebook

 

 

Het Annahuis, diaconaal centrum, BredaWie zijn wij?

Wij zijn een groep, die enkele jaren of recenter geleden, te maken hebben gehad met een ernstige verslaving. Deze verslaving zijn wij gedeeltelijk of geheel te boven gekomen. Sommige gevolgen of ervaringen ten gevolge van de verslaving zijn onuitwisbaar. Vanuit onze groep hopen wij mensen met ons verhaal te kunnen bereiken en inspireren. Het verhaal vertelt hoe onze verslaving is ontstaan, in welke mate deze invloed heeft gehad op ons leven en hoe we er uiteindelijk mee hebben kunnen ’dealen’.

Door onze ervaringen en gevolgen te delen proberen wij binnen de maatschappij het beeld dat er is rondom verslaving te kunnen veranderen. Men praat niet makkelijk over een verslaving waardoor veel mensen het gevoel hebben er alleen voor te staan. Wij willen ons openstellen voor anderen die er ook alleen voor staan en het taboe rondom verslaving doorbreken.

Het project is ontstaan vanuit de Straatraad van het Annahuis. De Straatraad zet zich in voor de kwetsbaren in Breda. Het Annahuis steunt mensen in het verzet tegen onrecht en uitsluiting: sociaal, maatschappelijk en economisch. Het Annahuis kan medestrijder zijn en geeft een stem aan mensen die vaak niet gezien, gehoord of begrepen worden. Omdat mensen die een achtergrond hebben met verslaving vaak uitgesloten of veroordeeld worden, vindt de Straatraad dit project een belangrijk initiatief om op te starten.